GROEPSTHERAPIE IN STOTTERCENTRUM ROTTERDAM

In Stottercentrum Rotterdam bieden wij drie vormen van groepstherapie aan:

  1. Add Pool (voor volwassenen)
  2. Jongerengroep (voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar)
  3. Kindergroep (voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar, bovenbouw)

Links in het scherm onder ‘Groepstherapie’ volgt u de pijl en u vindt dan drie opties waarop u kunt klikken voor meer informatie over de specifieke vormen van groepstherapie.

Voor welke cliënten?

Deze groepen bestaan uit cliënten van Stottercentrum Rotterdam en uit cliënten van collega’s (logopedisten en logopedisten-stottertherapeuten) uit de regio Rotterdam. Wij vinden het belangrijk dat iedere stotterende cliënt vanaf 9 jaar toegang heeft tot groepstherapie en lotgenotencontact. Stottercentrum Rotterdam biedt deze mogelijkheid.

Wanneer is een cliënt geschikt om in te sturen?

  • Verwijzing van (huis)arts voor groepsbehandeling op basis van doorverwijzing van behandelend logopedist/stottertherapeut en/of verzoek van de cliënt.
  • Indicatie ‘groepstherapie’ na een éénmalig onderzoek door een logopedist-stottertherapeut van Stottercentrum Rotterdam
  • ICIDH-code 7100 (stotteren) en/of 7200 (broddelen)

Vergoeding: informatie

Indien een cliënt van buiten Stottercentrum Rotterdam komt, is het belangrijk dat voor deze cliënt een verwijzing bij de huisarts wordt aangevraagd door de ouders/opvoeders met de indicatie ‘logopedie-stottertherapie‘ en dat de cliënt (en eventueel ouders) vóór de start van de specifieke groepstherapie één keer langskomt om kennis te maken en enkele zaken te bespreken. Verder zijn nodig:

  • verzekeringspas (en nummer) van de cliënt
  • geldig legitimatiebewijs van de cliënt